Big 5 Mediaproductions

De ‘grote vijf’ verwijst naar de wilde dieren die bovenaan het verlanglijstje staan van iedere safariganger in zuidelijk Afrika: de leeuw, de neushoorn, de olifant, de buffel en het luipaard. Voor ons staan ze voor wat we kunnen bieden: tekst, beeld, design, projectmanagement en advies.

Mzanzi. Alles over reizen in Zuid-Afrika, eigen multimedia-project


In Zuid-Afrika hadden we ons eigen project Mzanzi. Alles over reizen in Zuid-Afrika. Dit bestond uit een reismagazine en online platform mzanzi.nl met reisverhalen, tips, films, nuttige reisinformatie en meer. Natuurlijk gebruikten we diverse sociale media als Facebook, Twitter, Vimeo en YouTube. Rob was de hoofdredacteur, Barbara de uitgever, webmaster en beeldresearcher.

Voor de onderstaande films voor Mzanzi werkten we samen met filmer Bram Janssen.

On a bike through Alexandra, Johannesburg from Rob Hartgers on Vimeo.The art of traditional beer from Rob Hartgers on Vimeo.Rob werkte voor onderstaande reisverhalen samen met fotograaf Stu Shapiro.

Rob HartgersIeder jaar verrijst midden in de woestijn een kleine stad. Er wordt gefeest, gedronken, en genoten. Er worden grote installaties gebouwd die later in de brand worden gestoken. Na vier dagen verdwijnt het stadje weer en blijft de woestijn leeg achter. Naar pdf: Fata MorganaRob Hartgers De eerste bewoners van Zuid-Afrika vochten jarenlang voor erkenning. In 1999 konden ze eindelijk terugkeren naar het land van hun voorvaderen. Wij zochten ze op. Naar pdf: Het land van de Bosjesmannen